Laddbox för Great Wall Motors

Om du har skaffat en elbil från Great Wall Motors (GWM), kan du vara lugn med att det finns många laddboxar som är kompatibla med deras elbilar. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika alternativ du har tillgängliga.

Vilken laddbox bör du välja för din Great Wall Motors-bil?
De 4 bästa laddboxarna för GWM-elbilar
Alternativ 1: amina S
Alternativ 2: Charge Amps Dawn
Alternativ 3: Zaptec Go
Alternativ 4: Charge Amps Aura
Laddningstid för elbilar från GWM: Vad du behöver veta
Vad kostar det att ladda en elbil från Great Wall Motors?

Vilken laddbox bör du välja för din Great Wall Motors-bil?

Det finns flera alternativ för laddboxar som passar din GWM-elbil. Vi har identifierat fyra modeller: Garo GLB, Easee Home, Zaptec Go och Charge Amps Aura, alla kompatibla med din GWM-elbil. Bland dessa utmärker sig Garo GLB som det mest flexibla valet och får därför vår rekommendation.

I Sverige kan du välja mellan två elbilsmodeller från Great Wall Motors, båda benämnda ORA. Dessa modeller, ORA Funky Cat 300 Pro och ORA Funky Cat 400+ Pro, är försedda med en typ 2-laddkontakt, som nu är den vanliga standarden i Europa.

De 4 bästa laddboxarna för GWM-elbilar

Nedan presenterar vi de bästa laddboxarna för din bil från Great Wall Motors.

Alternativ 1: amina S

amina S är en kraftfull och kompakt laddningsstation med 5 års garanti och en maximal effekt på 22 kW.

Denna laddbox erbjuder flera fördelar, inklusive en inbyggd laddkabel på 6 meter och ett konkurrenskraftigt pris som ger stort värde för pengarna.

Alternativ 2: Charge Amps Dawn

Charge Amps Dawn är en laddbox med en imponerande uteffekt på 22 kW och är förberedd för lastbalansering.

Den levereras med en kostnadsfri app, Charge Amps App, som gör det möjligt att styra laddningen på distans och övervaka elförbrukningen.

Alternativ 3: Zaptec Go

Zaptec Go är en av de mest kompakta laddboxarna på marknaden, men trots sin storlek erbjuder den en laddeffekt på hela 22 kW. Tillverkad i Norge av hållbara material klarar den av de flesta väderförhållanden. Dessutom är det en smart laddbox som automatiskt uppdaterar sig till den senaste programvaran utan att du behöver göra något.

Vid köp av Zaptec Go får du även en kostnadsfri app som låter dig fjärrstyra laddningen, se historik och övervaka din energiförbrukning. För ökad säkerhet ingår även RFID-taggning för att säkerställa att endast behöriga användare kan nyttja laddboxen.

Alternativ 4: Charge Amps Aura

Charge Amps Aura erbjuder flera fördelar, inklusive dubbla uttag, vilket möjliggör laddning av två elbilar samtidigt med en effekt på 22 kW för varje bil.

Tillverkad av hållbart återvunnet aluminium, är laddboxen även utrustad med både wifi- och 4G-anslutning. Med Charge Amps Auras molntjänst, My Charge Space, kan du enkelt övervaka laddningsstatus, schemalägga laddningstider och kartlägga energiförbrukningen.

Laddningstid för elbilar från GWM: Vad du behöver veta

Laddningstiden för en elbil från GWM påverkas av flera olika faktorer. Faktorer som väder, bilmodell, batterikapacitet samt valet av antingen en privat laddstation eller en offentlig snabbladdare spelar alla en roll i hur länge det tar att få din GWM-elbil fullt laddad.

För att ge en tydligare bild av laddningstiden har vi i tabellen nedan sammanställt två exempel på hur lång tid det tar att ladda modellerna ORA Funky Cat 300 Pro och ORA Funky Cat 400+ Pro från 0 till 100 %.

ORA Funky Cat 300 Pro

Laddbox med effekt 11 kW5 timmar
Laddbox med effekt 22 kW2 timmar och 30 minuter
Snabbladdare med effekt 250 kW38 minuter (0 – 80 %)

ORA Funky Cat 400

Laddbox med effekt 11 kW5 timmar
Laddbox med effekt 22 kW2 timmar och 30 minuter
Snabbladdare med effekt 250 kW46 minuter (0 – 80 %)

Vad kostar det att ladda en elbil från Great Wall Motors?

Att ladda din elbil hemma med en privat laddbox kostar ungefär 1,7 kr/kWh. Det är värt att notera att elpriserna ständigt kan variera. När du laddar via en offentlig laddstation ligger kostnaden på runt 6 kr/kWh, och detta pris kan också fluktuera.

Kostnaden för att ladda en elbil från GWM beror alltså på om du väljer att använda en offentlig laddstation eller din egen laddbox hemma. Det aktuella elpriset spelar också en avgörande roll i den totala kostnaden.

För att ge en översikt över de ungefärliga kostnaderna för att ladda en GWM-elbil har vi sammanställt några exempel nedan. Dessa exempel inkluderar kostnader för laddning både via laddbox och offentliga laddstationer.

Exemplen nedan gäller för modellerna ORA Funky Cat 300 Pro och ORA Funky Cat 400+ Pro.

ORA Funky Cat 300 Pro

  • Bilen har en batterikapacitet på 48 kWh.
  • Kostnaden för att ladda hemma via laddbox ligger runt 81 kr.
  • Kostnaden för snabbladdning vid en offentlig laddstation ligger på ungefär 288 kr.

ORA Funky Cat 400 Pro

  • Kostnaden för snabbladdning via offentlig laddstation är omkring 378 kr.
  • Bilen har en batterikapacitet på 63 kWh.
  • Kostnaden för att ladda hemma via laddbox är cirka 107 kr.

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de mest frekventa frågorna vi får om laddboxar för GWM.

Våra favoriter från Evify

evify.se logotyp i vit och rosa färg
Zaptec go svart laddningsbox.
Defa Power laddbox för elbilar.
Easee Charge lite laddbox black.
Charge Ampa Aura 22kw laddbox.